شيكولاتة موروا
½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى
نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
فى حلة تانية اضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
ثم اضعهم على بعض ثم اضع الجيلاتين وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
يغلوا غلوة بس
سلطة الخس والجزر والزيتون
المقادير:2 ك خس مقطع شرايحك جزر مبروش خشنك خيار مبروش خشن1\4 ك نعناع مفروم ناعم1\2 ك زيتون أسباني أسود شرائحالتتبيلة:3 م ك زيت زيتون ، 4 م ك عصير ليمون ، م ك سماق ، ملح ، م م نعناع ناشفالطريقة:اخلطي المقادير ثم اخلطي مقادير التتبيلة ثم صبيها عليهاشوربة الطماطم
بطاطسايه – بصلة – جزرة – كرات – ملح وفلفل – 20ج كرفس20 ج ريحان – 10 ج سكر – ½ كيلو طماطم – معلقة طماطم بيوريةالطريقة نضع البصل والجزر والكرفس المقطعين اى تقطيع فى زيت الزيتون تقليبة ونضع الطماطم المقطعه اى تقطيع ونقلب ثم نضع البطاطساية المقطعه ثم نضع معلقة الطماطم البيورية وماء ونغطى لحد قرب السوى نضع معلقة الطماطموبعدين نطفى ونضربها فى الخلاط ونصفيها ونغرفهاجنجر كوكيز
40ج قرفة ( 2 معلقة كبيرة ) – 40 ج جوزة الطيب ( 2 معلقة ) – 400 ج سكر (2 كوب ) - 300 ج ماء ( كوب ونص ) – 900 ج دقيق – 40 ج قرنفل ( 2 معلقة) – 40 ج عصير ليمون - 80 ج عسل نحل ( 1/3 كوب )
الطريقة
اضع فى الخلاط الدقيق والقرنفل وجوزة الطيب
اضع على النار السكر والماء والعسل النحل واول ما يغلوا اضع عصير الليمون
وبعد الغليان انزل بيهم على الدقيق واحدة واحدة
وبعد ما تبقى عجينة ادخلها الثلاجة لمدة ساعه وبعد ماتطلع افردها
على صاج رفيع نص سم واشكلها بالاشكال وادخلها الفرن على 160 لمدة 25 دقيقة
بعض افكار للفول
الفول بالزيت و الكمون:يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت(ذرة او زيتون زي ماتحبوا)
الفول بالدقة:تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.الفول بالسلطة
:تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.الفول بالطماطم:تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.
الفول بالثوم و الطماطم:نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.
الفول بالباذنجان:لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.